Bereid je voor op een zachte en ontspannen geboorte

Wat is HypnoBirthing®?

Bevallen hoef je niet leren, daar is het vrouwenlichaam al fantastisch goed in. Je kunt wel zorgen dat je lichaam haar werk goed kan doen door het gebruik van ontspanningstechnieken, visualisaties, en het vergroten van jouw zelfvertrouwen en dat van je partner. Jullie kindje verdient het om in een sfeer van warmte, rust en vreugde geboren te worden. Dit zijn de uitgangspunten van HypnoBirthing®.

Een van de technieken die tijdens deze cursus wordt geleerd is zelf-hypnose. Deze hypnose is een vorm van trance, dezelfde soort trance die je kunt ervaren wanneer je in een goed boek zit, of wanneer je in de auto zit en er ineens vele minuten voorbij zijn gegaan zonder dat je het in de gaten had.  Zelf-hypnose is ook een goede methode om eventuele angsten, die zich in het onderbewuste bevinden, te kunnen opsporen om ruimte te maken voor het beeld van jullie zachte geboorte. Daarnaast maakt je lichaam in deze diepe staat van ontspanning endorfine aan, een natuurlijke pijnstiller!

Andere onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus zijn het vormgeven van geboortevoorkeuren, optimale voeding, prenatale en postnatale binding, de fases van de geboorte, en fijne geboortehoudingen. Alle ingrediënten die het mogelijk maken jullie kindje op een fijne manier ter wereld te brengen.

De geboortepartner is bij deze cursus ook zeer actief betrokken. Zij nemen een actieve rol in het geboorteproces in plaats van het gevoel te hebben hulpeloos te moeten toekijken. Hun rol is de moeder in haar natuurlijke geboorteproces te ondersteunen en te bewaken. Veel partners geven aan deze handvatten als zeer waardevol te ervaren.

 

strong male hands holding sleeping newborn baby, photo with soft blur effect

Waarom HypnoBirthing®?

Breng je kindje met vertrouwen en rust ter wereld

Maak geïnformeerde keuzes over jullie zorg

Word beter ondersteund door jullie zorgteam

Leer bewezen technieken om pijn en angst weg te nemen

Beleef het ouderschap nog bewuster

De cursus HypnoBirthing® is geschikt voor iedereen die zich wil voorbereiden op een ontspannen en krachtige geboorte. Of je nu van plan bent thuis te bevallen of in het ziekenhuis, de technieken zijn altijd relevant en helpend in het geboorteproces. Je leert de regie te houden in het geboorteproces en treft samen met je partner de voorbereidingen om jullie kindje zacht ter wereld te laten komen.

English class available!

If you're interested in following the HypnoBirthing course in English this is no problem at all.  I can provide the course plus all the materials in English!

Eerst volgende cursus:

Momenteel worden er geen groepscursussen aangeboden ivm Corona.

Ik weet dat er collega's een groepscursus via Zoom aanbieden maar ik vind persoonlijk dat mijn cursisten dan niet alles uit de cursus halen en ik kan daar niet achter staan.

Daarom bied ik privé cursussen aan, zowel bij jullie thuis als via zoom (liefst met igg 2 huisbezoeken). We kunnen dan makkelijk verzetten bij klachten en jullie hebben alle mogelijkheden om de cursus op jullie situatie toe te spitsen. Ik vind het geven van deze cursus in dit format het meest waardevol.

Neem contact op!

Cursus inhoud

* Een kennismakingsgesprek. Per e-mail of telefonisch.

* 5 bijeenkomsten van 2 – 2,5 uur.

* Het boek Hypnobirthing® – The Mongan Method.

* Regenboog ontspannings MP3.

* Nederlandse syllabus.

Tarieven

Privécursus bij jullie thuis: normaliter 599,- per koppel maar nu ivm corona 550,- per koppel

Terugkom avond: 45,-

Opfriscursus: In overleg.

De cursus wordt in veel gevallen (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar. Bekijk je polis om er achter te komen hoeveel er wordt vergoed. Meer informatie ook op www.hypnobirthingnederland.nl

Voorwaarden

Annuleren kan tot 14 dagen voor start van de cursus.

Privécursussen aan huis worden gegeven in de gemeenten Purmerend, Beemster, Waterland, Wormerland, Edam-Volendam, Koggenland, Landsmeer, Oostzaan. Daar buiten in overleg